logo Diskutníci

Diskutníci R.I.P.

Na internetu nic netrvá věčně, a tak se dnešního dne definitivně loučíme se známým diskuzní fórem Diskutníci. Po zadání adresy tohoto portálu se vám od 1. dubna 2020 zobrazí už jen tato obrazovka:

Diskutníci vznikli 17. února roku 2008, na jaře roku 2014 se na tento portál přesunula řada uživatelů z diskuzí z komunitního serveru Lidé.cz, který nasadil naprosto jinou verzi a klasické diskuze již neobsahoval. Od počátku byli Diskutníci financování prostřednictím dobrovolných darů a příspěvků a byli zcela bez reklam. Se snižujícím se stavem uživatelů a tím i střídmějším finančním prostředkům byl portál nakonec nucen reklamy nasadit a umožňoval uživatelům za určitý finanční obnos tyto reklamy nezobrazovat. Tato cesta se ovšem ale nukázala jako správná a přes nejrůznější další změny, kdy byli například uživatelé nuceni otevřít veřejnosti skrytá fóra, pod hrozbou jejich smazání, přistoupili Diskutníci k další výrazné změně ve financování portálu, kdy bylo od 1. ledna 2019 zavedeno přímé placené členství, kdy lidé mohli přispívat do diskuzí pouze po zaplacení příspěvku 120 Kč/rok.

Na podzim minulého roku ovšem bylo oznámeno zastavení nových registrací a předně ukončení činnosti webu naplánované k 30. březnu 2020. Po dvanácti letech tedy Diskutníci nenávratně končí a není to Apríl.

Anděl Azazel; AN


Uveřejněno

v

od

Komentáře

2 komentáře: „Diskutníci R.I.P.“

  1. […] vzhledem i k tomu, že podobné platformy už moc nefrčí, vzpomeňme jak dopadli například Diskutníci. Každopádně se toto naše malé fórum rozjelo velmi zdatně, a musím říci i kvalitně. Tady […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..