vpsFree

Meet vpsFree.cz – Bezpečná videokonference zdarma

V současné době, kdy řádí koronavirus je vhodné, aby se lidé setkávali co nejméně. Vhodným místem je pak řešení setkávání se na videokonferenčních službách. Spolek vpsFree poskytl vlastní webovou telekonferenční aplikaci, můžete si ji vyzkoušet ZDE. Stačí vám k tomu webový prohlížeč, netřeba žádného dodatečného software. Vše je zdarma a dokonce bez registrace.

Můžete si založit místnost do které pozvete další účastníky videohovoru, aplikace od vás bude vyžadovat pouze přezdívku, tudíž komunikace může být maximálně anonymní. Vše je šifrované a vpsFree hlásá, že neukládají žádná vaše data. Dále nechybí ani integrovaný textový chat a možnost zaheslování videochatu.

Vše je postavené na open-source Jitsi Meet. Pokud máte dostatečný serverový výkon, pak si ji můžete spustit na vlastní infrastruktuře.

Jitsi Meet, hodně dobrá a jednoduchá open source alternativa k nástrojům jako Skype pro rychlé videohovory po internetu, funguje zdarma v prohlížeči a bez potřeby cokoliv instalovat. Stačí v podstatě jen zvolit název hovoru a nasdílet odkaz. Aplikace si zakládá na zabezpečené komunikaci a podobně jako jiné nástroje obsahuje užitečné funkce včetně sdílení obrazovky, propojení s kalendářem nebo možnost práce na sdíleném dokumentu přímo v okně hovoru. Má i verzi pro mobily.

Anděl Azazel; AN


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..