GDSA

Xiaomi, Vivo a Oppo s Huawei proti Googlu.

Předně si řekněme, že tyto čínské firmy patří mezi 4 ze 6 nejprodávanějších značek mobilních telefonů na světě. Poté, co Huawei nemůže používat na svých telefonech služby od společnosti Google, další čínské firmy se postavily po bok tohoto giganta s cílem vzniku platformy pro vývojáře mimo Čínu, jenž by dodávali aplikace do obchodů s aplikacemi od všech těchto značek.

GDSA, tak to je zkratka vznikající platformy Global Developer Service Alliance, ostrý start má nastat v březnu. Pak budou moci vývojáři přinášet na licencované obchody své aplikace, hry, filmy či hudbu. Jde o připravenost a rychlost, kdy budou moci vývojáři přinášet své aplikace na obchody všech čtyř značek najednou. Tím by se mohly vyrovnat oblíbenému obchodu Play Store.

Ve spolupráci s vývojáři drží nyní jasný monopol právě Google, to by se ovšem mohlo právě spoluprací čtyř čínských značek do budoucna změnit, a mohlo by jít o vskutku ohromnou sílu, neb jak jsme si řekli v úvodu, tyto 4 značky patří mezi 6 nejprodávanějších na světě.

AN


Uveřejněno

v

od

Značky:

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..