5G a Huawei

USA tlačí na Brity ohledně Huawei

Už tento měsíc by mělo ve Velké Británii dojít k rozhodnutí ohledně použivání zařízení Huawei při výstavbě 5G mobilní sítě. Delegace ze Spojených států, která dle dostupných zdrojů dorazila do Británie včera, chce přesvědčit Brity, aby nepoužívala zařízení čínské společnosti Huawei při modernizaci své telekomunikační sítě.

V Sunday Times se Ben Wallace, což je britský ministr obrany, vyjádřil, že Donald Trump se svými poradci prý údajně pohrozili Britům, že jim přestanou poskytovat některá zpravodajská data, jestli zařízení ve své 5G síti povolí. Britové ovšem musí brát na zřetel též svoje vztahy s Čínou a též fakt, že dle telekominačního průmyslu by zákaz používání zařízení Huawei vedl k výraznému prodražení při budování nové 5G sítě.

USA firmu Huawei ohledně podezření ze špionáže pro Čínu vyloučili z budování jejich 5G sítě a nyní se snaží přesvědčit své spojence, aby učinili to samé. A jaká je současná situace u nás? Huawei je dodavatelem mobilních sítí a další infrastruktury pro všechny tři české mobilní operátory. Technologii firmy Huawei využívá také největší český provozovatel telekomunikačních sítí CETIN.

AN


Uveřejněno

v

,

od

Značky:

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..