Lesk a bída Libimseti

Lesk a bída Líbímseti.

Kdysi slavný komunitní portál Líbímseti se zrodil v roce 2002. Jeho zakladatelem byl Oldřich Neuberger. Zábavní portál byl nejen seznamkou, měl i svá diskuzní fóra, obsahoval chat, blogy a též svůj vlastní magazín Magazin.cz. Asi největší slávy zažil server v letech 2006 – 2008. Právě v roce 2008 dosáhlo Líbímseti návštěvnosti 270 tisíc unikátních návštěvníků denně. Pak ovšem přišel na scénu Facebook, tedy on tu už byl, přišla ovšem jeho česká lokace, a vše se začalo měnit.

Libimseti, stejně jako ostatní české chatovací a komunitní služby, se začalo propadat. V roce 2010 Olda Neuberger portál prodal (to měl už jen 50 tisíc uživatelů denně), sto procent aktiv Libimseti.cz a.s. přešlo do rukou privátního investora. Kdo je ovšem skutečným majitelem firmy Libimseti.cz a.s. se zřejmě ani po dlouhých letech neví, neb akcie jsou na majitele. Jako akcionář figuruje firma Word Technogy Capital LCC z USA. Hlavní osobou a vodítkem by tedy zřejmě mohl být předseda představenstva Ing. Robert Latýn, který figuruje ještě v dalších 7 firmách.

Výpis z Obchodního rejstříku - firma Libimseti.cz a.s.
zdroj: Penize.cz
Vlastnická struktura Robert Latýn Libimseti
zdroj: Kurzy.cz

Pro získání oficiálních informací o Libimseti.cz a.s. se podívejte na Veřejný rejstřík a sbírku listin Justice.cz , kde si můžete vyhledat dle IČO i další subjekty.

Na Líbimseti působil i známý programátor Martin „Bizi“ Michale, a to v období 10/2006 – 1/2009. Bizi je jedním ze zakladatelů legendárního XChatu, kde spolu s Pavlem „francim“ Francírkem byl od 6/1996 – 9/2000. Po známém rozkolu původního XTýmu s Centrumem se pak podílel na Xland.cz (4/2001 – 10/2004). A s Francim se zúčastnil i na chatu Lidé.cz a dalších službách Seznamu (4/2002 – 10/2006)

Libímseti pod novým vlastníkem dále upadalo a zdá se, jako by se na portálu zastavil čas. Je bez zjevného vývoje a vypadá právě tak, jak vypadal v roce 2010. Na tomto kdysi slavném zábavním portálu dnes přežívá pár posledních mohykánů. Čísla přihlášených ve večerních hodinách dosahují maxima 250 uživatelů, na samotném chatu jich bývá kolem 70. Server sice obhospodařují ještě v nějakém základním módu dva Administrátoři, ovšem jinak se zdá, že jede už pouze takovým samospádem a setrvačností. Je běžné, že se uživatel přihlašuje na několikráte, při přesunu na jinou službu na portálu je leckdy odhlášen, zvláště večerní chyby autorizace jsou na denním pořádku. Na obhospodařování diskuzí již vedení zřejmě rezignovalo úplně.

Co říci závěrem? Snad jen to, že na portálu Líbimseti se potvrzuje známé rčení, že na internetu nic netrvá věčně. Kdysi veleslavný server v současné době snad už jen čeká na pověstnou ránu z milosti.

Anděl Azazel, AN


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Jeden komentář: „Lesk a bída Líbímseti.“

  1. Anděl Azazel avatar

    Ještě bych doplnil k Bizimu (Martin Michale), že se zúčastnil s Pavlem Francírkem (franci) napsání Chat.cz. Vzhledem k tomu, že Pavel Francírek byl v branži známá osoba, tak vyšlo na jaře roku 2014 pár článků na renomovaných webech o vzniku nového chatu s názvy typu „Zakladatelé Xchatu se vrací ke kořenům, spustili nový projekt Chat.cz“. Biziho ovšem brzy tento projekt přestal bavit, a tak v něm zůstal Pavel Francírek sám. Chat.cz je velmi nepovedé dílo, a všemi dalšími úpravami, už pouze v podání Pavla Francírka, se stal naprostým paskvilem na chatovací scéně. Odpovídají tomu i uživatelé na tomto serveru se zdržující. Ač v názvu má slovo „moderní“, pak je třeba konstatovat, že experimenty s karmou určující důležitost uživatelů na chatu a končící registracemi na pozvánky, byly cestou do propasti. A přesně tam se Chat.cz pana Pavla Francírka (ač je to jen jeho mimočasová aktivita) nachází. Takže možná Bizi dobře věděl, proč v tomto projektu nepokračovat.

    A-A

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..