V síti - Dokument

V síti – Stanou se z lovců lovení?!

Radikální dokumentární film, jehož tvůrci jsou Vít Klusák a Barbora Chalupová, jehož premiera je plánovaná na 8. března 2020, a jehož koproducentem je Česká televize, bude o zneužívání dětí na internetu. Rozpoutá válku s predátory na sociálních sítích a komunitních serverech?

Ze statistik vyplývá, že téměř třetina českých dětí zažila na vlastní oči, prostřednictvím webkamery, že před nimi někdo masturboval. Virtuální predátoři se často skrývají za falešným dětským profilem, což jim usnadňuje oslovit „vrstevníky”. Pomocí sofistikovaných triků si brzy získají důvěru dítěte a snaží se z něj vylákat obnažené selfie. Jakmile se jim to podaří, začnou dítě vydírat tím, že jeho fotky zveřejní například na Facebooku, nebo rozšíří na jeho škole.

Tento dokumentární film dokumentuje tři dospělé ženy (které předstírají, že jsou dvanáctileté dívky), Michaelu Soukupovou, Týnu Junovou a Nikolu Komárkovou. Tyto „dívky“ si píšou a telefonují s tzv. sexuálními predátory na internetu. Sexuální predátoři mají většinou za cíl z obětí vylákat obnaženou fotografii. Pro účely tohoto dokumentu byly vybudovány tři dětské pokoje (ve studiu), ve kterých se odehrávala komunikace s predátory. Jen jeden z dvou a půl tisíce lidí si s dívkou chtěl jen psát, téměř všichni ostatní se zaměřovali na sexuální fotografie a videa. Dvě ze tří hereček musely podstoupit psychoterapii.

Natáčení se uskutečnilo pod dohledem ředitelky Linky důvěry, psycholožky, sexuoložky, právníka a kriminalisty se specializací na kyberkriminalitu.

Více se o dokumentu můžete dozvědět na stránkách České televize ZDE. Anebo se podívejte na článek na Lupě ZDE. Též si můžete další informace vyhledat na iRozhlasu ZDE.

Rozpoutá tedy tento film válku s predátory? Uvidíme na jaře příštího roku.

zdroj: Wikipedia, Česká televize, Lupa.cz, iRozhlas.cz

AN


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Jeden komentář: „V síti – Stanou se z lovců lovení?!“

  1. […] dokumentárním filmu V síti, který běží v současnosti v kinech, je tu jiný dokumentární projekt, který si říká o […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..