XChat Finanční úřad

Třetina XChatu v zástavě Finančního úřadu.

Legendární XChat v roce 2016 změnil majitele, od Centrumu (Economia a.s.) ho odkoupila firma 42ideas s.r.o. Společníky jsou David Dee Nesiba (na XChatu má přezdívku Prazdroj) s podílem 13%, STROJ-KOVO s.r.o. (jediným společníkem je zde Jan Zálešák, jenž má na XChatu nick GymJWM) s obchodním podílem 31%, Petr Flégl jehož podíl činí 40% a Ondřej Tesárek s 16 procenty. Krom prvně jmenovaného jsou ostatní tři též jednateli, kteří zastupují společnost jednotlivě. K rozhodnutím o obchodním vedení společnosti, kde by závazky byly vyšší než 50 tis. Kč je třeba souhlasu všech tří.

Podíl společnoti STROJ-KOVO s.r.o. je od 15. května 2018 v zástavě Finančního úřadu pro Ústecký kraj (Územní pracoviště Děčín).

42ideas s.r.o. - Výpis z obchodního rejstříku
Zdroj: penize.cz

Kompletní výpis můžete nalézt na stránkách justice.cz ve Veřejném rejstříku a Sbírce listin po zadání IČO 04627521.

Zástavní právo patří mezi věcná práva k cizí věci a slouží k zajištění dluhu v ujednané výši pro případ, že nebude dlužníkem (zástavní dlužník) včas a řádně splněn. Předmětem zástavněprávního vztahu je zástava, která může být v případě nesplnění pohledávky zpeněžena a výtěžek získá věřitel (zástavní věřitel).

Zástavním právem lze zajistit dluh o určité výši nebo jehož výši lze určit kdykoliv v době trvání zástavního práva. Součástí zástavy jsou též (není-li to vyloučeno ve smlouvě) příslušenství zástavy, její přírůstek, neoddělitelné plody a užitky.

Zástavou mohou být všechny věci, které jsou způsobilým předmětem občanskoprávních vztahů majetkové povahy, proto mohou být zástavou věci hmotné i nehmotné. Vlastností zástavy však musí být její obchodovatelnost, aby mohla být v případě nesplnění pohledávky zpeněžena. Kromě obvyklých movitých i nemovitých věcí mohou být jako zástava využity:

cenné papíry, zaknihované cenné papíry, účty vlastníka zaknihovaných cenných papírů, pohledávky (i budoucí), podíl v korporaci, zemědělské skladní listy, ochranné známky

(Zdroj: Wikipedie)

AzaNoviny oslovily firmu 42ideas a požádaly o vyjádření. Pokud se tak stane, bude tento článek o toto vyjádření doplněn.

Společnost 42ideas s.r.o. nám zaslala sdělení, že tuto záležitost nebude komentoval.

AN


Uveřejněno

v

od

Značky:

Komentáře

Jeden komentář: „Třetina XChatu v zástavě Finančního úřadu.“

  1. […] Třetina XChatu v zástavě Finančního úřadu. […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..