Spojené státy uvažují o zákazu šifrované komunikace.

To by rozmetalo naprosto ochranu soukromí, usnadnilo by to podle administativy USA prý vyšetřování zločinů. Tak to by byl tvrdý direkt od „Velkého bratra“ ohledně zachování soukromí. Administrativa prezidenta Donalda Trumpa údajně zvažuje možnost zakázat americkým firmám používat end-to-end šifrování.

Už jednání vedoucích představitelů Trumpovy administrativy ohledně právních předpisů, jenž by mohly zakázat technologickým společnostem používat neprolomitelné formy šifrování, je neuvěřitelnou zprávou.

Department Of Justice

Ono společnosti jako je Google, Apple ale i Facebook v posledních letech implementovaly do svých produktů a aplikací end-to-end šifrování. Ministerstvo spravedlnosti USA však zastává názor, že tento způsob šifrování představuje neproniknutelnou barieru při vyšetřování mnoha trestných činů. Popravdě jde o střet dvou věcí, tedy snah státu mít kontrolu nad děním a ochranou soukromých dat.

Pokud by Kongres Spojených států vytvořil na žádost amerických vládních orgánů legislativu, a tedy možnost přístupu ke komunikaci uživatelů, pak by to mělo dalekosáhlé důsledky na soukromí a bezpečnost mnoha milionů lidí a znamenalo by to též, že společnosti jako Google či Apple by byly přinuceny oslabit bezpečnostní funkce svých smartphonů a jiných zařízení.

zdroj; AN


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..