logo Diskutníci

Změny na Diskutnících

Na Diskutnících, asi nejznámějším obecném diskuzním fóru, dojde od června tohoto roku, tedy ve velmi brzké době, k jedné podstatné změně. Bude se jednat o skrytá fóra, která mají možnost přenastavit typ fóra na Otevřené nebo Moderované, v opačném případě budou tato fóra smazána.

Vítejte na Diskutnících - Novinky
Zdroj: Diskutnici.cz

Ono již na začátku tohoto roku došlo k jedné velmi výrazné změně na tomto diskuzním portálu. Jde o dlouhodobé zkoušení různých variant financování provozu portálu Diskutníci.cz. Od letošního roku platí, že pokud chce uživatel mít možnost odesílat příspěvky na diskuze či psát vzkazy, pak si musí tzv. Aktivovat účet, tedy zaplatit částku 120 Kč/rok. Je možné si předplatit na více let dopředu.

Aktivace plného účtu - Diskutníci
Zdroj: Diskutnici.cz

Diskutnici byli financováni z dobrovolných darů, což platí stále. Jelikož to postupem času nestačilo, zavedl portál reklamy a možnost si zaplatit za nezobrazování těchto reklam. Tato cesta se evidentně neukázala jako šťastná, nejen proto, že existuje řada aplikací blokujících reklamní obsah. Od začátku roku tedy portál sáhl k přímému placenému členství. Letmým pohledem existuje řada diskuzí, kde právě posledním příspěvkem jest post z konce minulého roku.

Co se skrývá za snahou nejnovější, tedy donucení správců skrytých fór ku jejich otevření veřejnosti, bude patrně snaha o optické zvětšení diskuzního fóra a tím zapojení většího množství uživatelů. Každopádně toto jsou pouze domněnky AzaNovin, neboť Diskutníci jsou tak trochu „svět sám pro sebe“ a uživatel s „neaktivním účtem“ nemá možnost ani nahlédnouti do tzv. Provozních fór.

AN


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..