Linka 1221

Linka 1221 už zdarma.

Ministerstvo zdravotnictví spustilo centrální informační linku ke koronaviru 1221, ovšem jak se ukázalo, tak linka je zpoplatněna, což lidé většinou netušili, tudíž zaplatili za minutu hovoru od tří do šesti korun. Linka byla spuštěna začátkem září a mobilní operátoři se o tomto dozvěděli až z vysílání České televize.

Linka 1221 slouží pro dotazy veřejnosti související s pandemií onemocnění COVID-19. V provozu je každý všední den od 8:00 do 19:00 hodin, o víkendech pak od 9:00 do 16:30 hodin. Dotazy veřejnosti zodpoví proškolení medici a medičky. V pravidelných směnách se jich na lince střídá téměř stovka.

Spojená loga tří českých mobilních operátorů

Jednání operátorů se státem proto začly probíhat i pod hlavičkou Asociace provozovatelů mobilních sítí, kdy bylo konstatováno, že je nezbytné vyřešit s poskytovatelem linky 1221, což je firma Dial Telecom problematiku propojovacích poplatků, jenž hradí operátoři.

Nakonec firma Dial Telecom vydala toto prohlášení: „Na základě žádosti mobilních operátorů jsme byli vyzváni k odpuštění propojovacích poplatků, které jsou standardně účtovány za provoz linek tohoto typu. Rozhodli jsme se tuto situaci bezodkladně řešit a propojovací poplatky s okamžitou platností ostatním operátorům neúčtovat. Aplikovali jsme stejný režim jako je užíván pro tísňové linky, kterým se tato služba obsahem velmi blíží“

Na linku 1221 je tedy v současnosti již možné, stejně jako tomu bylo u linky 1212, volat zdarma.

AN
zdroje: Hygienická stanice Praha, Mobilní operátoři


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..