Pohled pátý aneb šestou sezónu s Vámi

Letos jsme si vyloženě publikačně nepřipomněli páté výročí vzniku AzaNovin – Xmagazínu A-A, výročí jsme slavili, tak jak se sluší a patří, prací. Každopádně je to až neuvěřitelné, když si uvědomíme, že celý projekt AzaNovin jede v letošním roce svou již šestou sezónu. Projekt, který jsem oficiálně založil 17. června roku 2015.

Mnozí si jistě vzpomenou, jak vypadala původní čísla AzaNovin, to úplně poslední takové vyšlo 27. dubna 2017. Od té doby přešla veškerá publikační a tvůrčí činnost už jen na webovou presentaci. Proměnil a tématicky se posunul i hlavní web AzaNoviny, který dnes publikuje články z prostředí internetu, počítačů, mobilů, sociálních sítí apod., a kde články z prostředí klasických chatů a diskuzních fór tvoří již jen velmi minoritní část obsahu.

Vedle hlavního webu AzaNoviny běží již od března roku 2016 II. kanál AN s názvem AzaŽurnál, kde se předně uveřejňují pravidelná statistická šetření ohledně návštěvností chatovacích a komunitních portálů. Xmagazín A-A má též své vlastní diskuzní fórum X-Fórum, které bylo spuštěno 11. května 2016. O rok později, přesně 06. dubna 2017, vznikl můj soukromý publikační blog s názvem Xglosy a za další dva roky (04. květen 2019) jsem k němu přidal, jako publikační platformu Xglos, blog X-Fejetony. V rámci Xglos vznikaly další multimediální záležitosti, jako AzaPoet (kde je pro nahrávání jednotlivých rýmovaček využíván i kanál AzaNovin na YouTube), a nejnovějím počinem jest vznik podcastu Xkozloviny, kde úplně první epizoda s příznačným názvem „One“ byla ku slyšení 28. prosince roku 2019.

Nu, a aby toho nebylo málo, tak jsem přijal nabídku Archivářky na vytvoření projektu Archa X. Ten tedy nemá s Xmagazínem A-A nic společného, až na jednu technickou věc, tedy že podcastové epizody Archy X hostují jako samostatný titul na Xkozlovinách. Blog Archa X se souběžným spuštěním stejnojmenné facebookové stránky vznikl 7. července 2020 a první epizoda podcastu Archa X byla dána ku poslechu 30. července.

Toliko z pátého Pohledu, takového uceleného přehledu o (nejen) šesti sezónách Xmagazínu A-A.

Anděl Azazel


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..