Pohled čtvrtý aneb polovina prázdnin v tahu.

Letní prázdniny se nám přehouply do své druhé poloviny a začalo býti značné horko. Tedy teplotně v České republice, o dalších horkých událostech si povíme v tomto čtvrtém Pohledu. Čínská firma Huawei Technologies se mohla radovat, neb i přes sankce, které na ně vyslal americký prezident Trump, a přes nemožnost ve svých zařízeních používat služby od Googlu, tak se tato firma stala jedničkou v prodejích mobilních přístrojů a sundala z trůnu jihokorejský Samsung. Trump jde ovšem i po dalím čínském hráči, tentokráte na poli sociálních sítí, a chce zakázat ve Spojených státech, anebo už možná ve chvíli publikování tohoto článku zakázal, aplikaci TikTok, která zažívá celosvětově masivní boom, USA nevyjímaje. Musím se přiznat, že to samozřejmě za sebe nechápu, neb jsem již starý pardál, ale jinak tomu rozumím, pokud si uvědomím pro koho je aplikace určena, neb jde na ruku přesně tomu, co mladí mají rádi, zestručnil bych to na dělání kravin a blbostí. Trump se ohání klasicky nebezpečím pro Spojené státy, kdy může být aplikace zneužívána čínskou vládou a mohla by získávat informace a data o amerických občanech. Otázka ale jest, zda li za tím není i jakási osobní msta, neb uživatelé TikToku přivodili americkému prezidentovi nepříjemné chvíle, neb se Trump dušoval, že při předvolebním mítinku v oklahomské Tulse naplní halu desetitisíci svých příznivců, ovšem právě uživatelé TikToku, což jsou hlavně mladí levičáci, tak ti zabrali většinu rezervací a následně je nechaly propadnout, takže Trump hovořil nakonec ku zčásti prázdným sedadlům.

Horkou novinkou posledních dnů byl výjezd podcastu Archa X ve znamení hlavně mé kolegyně Archivářky, která v něm představila svůj úplně první článek z Archy s názvem „Úskalí socializace a očekávání druhých“ . Její další plánovaný počin bude o problematice dominantně submisivních vztahů.

Koronavirus, tak to je takový asi již věčný evergreen, kde horkou novinkou je oznámení Ruska, že má již vakcínu, která má býti schválena do 10. srpna, poté má nastat masivní očkování, které šéf ruského státního investičního fondu RDIF, který financuje výzkum, přirovnal k vypuštění Sputniku v roce 1957. Prohlásil, že „Američané byli překvapeni, když slyšeli pípání Sputniku; a teď nastane naprosto stejná situace. Rusko bude první“, tak toliko slov Kirilla Dmitrieva. Nu, a český koronabijec Jan Hamáček z ČSSD se nám oženil s bývalou členkou ODS.

A to je konec dneních horkých Pohledů, Já si jdu vyhledat nějakou studenou kobku.

Anděl Azazel


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..