Huawei a Seznam

Spolupráce Seznamu a Huawei, místo Googlu v čínských mobilech Seznam služby.

V aktuálních řadách smartphonů od čínského výrobce Huawei bude v Česku nastaven jako výchozí vyhledávač Seznam. Mezi předinstalovanými aplikacemi budou též další služby od Seznamu, tedy Mapy.cz, Seznam.cz, Zpravodajství Seznamu, Novinky.cz či Televize Seznam a řada dalších. Je to vcelku logický krok a strategie Seznamu i Huawei, jelikož čínské telefony nemohou využívat služeb od společnosti Google.

„Společnosti Huawei a Seznam.cz dohodly partnerství a spolupráci v mnoha oblastech. Seznam.cz, jako významný tvůrce mnoha mobilních aplikací v Česku, podporuje Huawei v budování vlastního obchodu s aplikacemi. Nedávno představené telefony řady P40, P40 Pro a P40 Lite jsou první modely, kde se partnerství projeví, a my věříme, že to naši zákazníci ocení. Jsme velmi rádi, že jsme získali silného partnera s řadou produktů, které jsou u Čechů velmi oblíbené,” říká PR manažer Huawei pro produktové portfolio Filip Matys.

Huawei  logo

Seznam má zájem převest velkou část aplikací do Huawei AppGallery, tedy obdoby obchodu Googlu Google Play. Není z České republiky sám, v obchodě Huawei je již na 110 lokálních aplikací. Překlápět aplikace z Google Play do AppGallery je navíc vcelku snadné a časově nenáročné, neb se využívají stejné buildy pro Android.

Mapy.cz mají z AppGallery zatím nejvíce instalací, a to 223 tis., Televize Seznam má 20 a aplikace Seznam.cz 8 tis. instalací. Právě Mapy.cz mohou velmi dobře nahradit Google Maps, u e-mailové aplikace si už tak jistí nejsme.

AN, Lupa, Svět Huawei


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Jeden komentář: „Spolupráce Seznamu a Huawei, místo Googlu v čínských mobilech Seznam služby.“

  1. […] Spolupráce Seznamu a Huawei, místo Googlu v čínských mobilech Seznam služby. […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..