eRouška aplikace

K roušce používej i eRoušku! aneb Chráním sebe, chráním tebe!

Aplikace pro mobilní telefony eRouška vzešla z iniciativy COVID19CZ, což je společná aktivita českých technologických firem a nadšenců, která se zaměřuje na pomoc v boji s COVID-19.

Stáhnout si ji můžete zatím jen pro Android na Google Play ZDE. V brzké době bude prý možné stahovat aplikaci i pro iOS.

Vše funguje skrze Bluetooth, kdy si telefon pamatuje ostatní telefony s eRouškou, které potkáte. Díky tomu bude usnadněno dohledávání kontaktů hygienickými stanicemi. eRouška je součástí systému Chytrá karanténa Ministerstva zdravotnictví České republiky.

eRouška nesleduje a nesbírá informace o vaší poloze, jen zjišťuje anonymně, se kterými dalšími lidmi s aplikací eRouška jste přišli do bližšího kontaktu. Není třeba pro tuto aplikaci připojení k internetu. Pokud byste byli pozitivně testováni na COVID-19, pak mohou hygienické stanice požádat o odeslání dat. O tom, že jste nakaženi se nikdo nedozví a přístup k datům mají jen prověření hygienici. V podmínkách užití a ochraně osobních údajů se uvádí toto: Když nám odešlete informace o setkávání, vyhodnotíme je a smažeme do 12 hodin od jejich odeslání z vašeho telefonu. Vaše telefonní číslo, které jste zadali při registraci, smažeme nejpozději do šesti měsíců od dokončení instalace aplikace, případně dříve, pokud jej již nebudeme potřebovat nebo pokud odvoláte svůj souhlas s jeho zpracováním. Pokud bude pandemie pokračovat i po této době, požádáme Vás znovu o souhlas.“

Zdroj: COVID19CZ; eRouska.cz

AN


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Jeden komentář: „K roušce používej i eRoušku! aneb Chráním sebe, chráním tebe!“

  1. […] K roušce používej i eRoušku! aneb Chráním sebe, chráním tebe! […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..