#Masks4All

#Masks4All – Češi dali světu slovo robot, kontaktní čočky a .. rouškovou komunitní ochranu.

Slovo „robot“ vymyslel Josef Čapek na popud svého bratra Karla Čapka, který ho pak použil ve svém vědeckofantastickém dramatu R.U.R.. Vynálezy a zdokonalení a potažmo celosvětovému šíření tzv. měkkých kontaktních čoček přispěl zase pan Otto Wichterle. V současné koronavirové pandemii se hitem na internetu a sociálních sítích stalo osvětové video Petra Ludwiga s populárním hashtagem #Masks4All.

Toto video dokonce poslal předseda české vlády Andrej Babiš prezidentovi Spojených států amerických Donaldu Trumpovi. Video zdůrazňuje důležitost nošení roušek v boji proti koronaviru a je vytvořeno v anglickém jazyce, aby se mohlo stát celosvětovým. Ve videu vystupuje několik českých odborníků a též ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Hlavní role ve videu se zhostila čtyřiadvacetiletá herečka Aneta Kernová.

Video bylo odvysíláno v řadě světových zpravodajských televizí, psalo se o něm v nejrozmanitějších novinách včetně The Washington Post. „Moje rouška chrání tebe, tvoje rouška chrání mě.“ to je ústřední motiv a hlavní sdělení videa.

Anděl Azazel; AN


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..