Sociální sítě snižují kvalitu kvůli přetížení.

V Evropě řada sociálních sítí postupně sahá ku snížením datových toků. Důvodem je samozřejmě zvýšený provoz na internetu kvůli COVID-19 resp. lidé zůstávají více ve svých domovech pro nařízení svých vlád o omezeném pohybu. Internet tento provoz sice zatím zvládá, ovšem mnohé sociální sítě mu to ulehčují právě tím, že snižují například kvalitu videí.

Mezi jedněmi z prvních byla streamovací platforma Netflix, která snížila svůj datový tok cca. o čtvrtinu. Toto opatření by mělo trvat 30 dní.

Odlehčit přetíženým sítím v Evropě se rozhodl i Facebook. Ten chystá snížení kvality videí ve svých aplikacích Instagram a Facebook. Videa na Facebooku sice neoplývají zrovna úžasnou kvalitou, ovšem je třeba si uvědomit, že v Evropě používá tyto dvě zmiňované aplikace asi 288 milionů lidí.

logo název Facebook

Google již prostřednictvím své služby YouTube se do snižování datových toků a odlehčení internetu v Evropě zapojil. Tyto všechny zde uváděné záležitosti možná budou pro některé nepříjemné, ale kvalitu holt musí oželet, ve hře je daleko více, neboť přetížený internet by mohl představovat hrozbu problémů v komuniakaci zdravotních či bezpečnostních složek států bojujících s pandemií koronaviru.

AN


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..