Brave

Prohlížeč Brave. Na reklamy jinak.

Nechcete být neustále sledováni, nebaví vás reklamy, anebo chcete dokonce za prohlížení reklam dostávat odměny ve formě kryptoměny, kterou pak můžete dle uvážení sami věnovat svým oblíbeným stránkám? Pak je tu zajímavý projekt s internetovým prohlížečem Brave.

Autoři tohoto prohlížeče hledali jiný přístup ku zobrazování reklam, protože bez nich to nejde, z něčeho tvůrci obsahu stránek financováni být musí. Pokud se příhlásíte do programu Brave Ads, pak dostanete 70 procent zisku z reklam, které uvidíte. A to formou kryptoměny BAT. A ty jsou pak věnovány těm stránkám, na konci každého měsíce, které člověk nejvíce navštěvuje. V budoucnu prý bude možné tokeny BAT vyměňovat i za poukázky do restaurací či běžné peníze přes kryptoburzy.

Brave je postaven na Chromiu a je samozřejmě i v češtině. Klasické reklamy jsou skryté, a vy se můžete rozhodnout, zda li zobrazovat reklamy přes notifikace, tím marketéři nesbírají o lidech data. Je to tedy naprosto jiný systém, než známe. Jestli se v budoucnu prosadí, to uvidíme. Zatím velcí hráči dělají vše proto, aby zůstalo vše při starém. Prohlížeč si můžete stáhnout na originálních stránkách Brave zde.

AN


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..